Vlietland

Vlietland is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland! Rijk aan sport en spel op en rond het water, voor de ware wateravonturiers. Maar er is ook volop ruimte voor de liefhebbers van rust en natuur.

Welkom in Vlietland

Vlietland is een veelzijdig en omvangrijk watersport-, recreatie- en natuurgebied met een rijke historie. Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren. Waterwegen, fietspaden en wandelpaden verbinden Vlietland met de mooie en cultuurhistorisch interessante omgeving. Zo vind je in de naaste omgeving van Vlietland eeuwenoude plaatsen als Leiden, Den Haag en Delft.  Daarbij grenst Vlietland aan het Groene Hart en heeft het recreatiegebied een directe verbinding met de andere Hollandse Plassen. Er zijn volop mogelijkheden voor watersport en landrecreatie in Vlietland. Zo zijn er onder meer havens, een zeilschool, een surfvereniging, een roeivereniging, een groot aquapark en een watersportcentrum. Hier kun je zeilboten, sloepen, waterfietsen, motorboten en kano’s huren. Ook watersporten als suppen en flyboarden kunnen in Vlietland worden geleerd. Voor wie het liever droog houdt is er een spectaculair klimpark. Voor meer ontspanning zijn er ruime stranden en ligweiden. Verder heeft Vlietland een camping, een gezellig  restaurant met terrassen aan het water en andere horeca. Dit alles zal binnen enkele jaren gecompleteerd worden door recreatiewoningen aan het water en andere aantrekkelijke nieuwe voorzieningen. Bezoekers kunnen gratis parkeren. Welkom in Vlietland!

Plaatsen in het achterland;

Voorschoten, Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Den Haag, Delft.

Bezoek hier de website van Vlietland

Molen de salamander

{alt_text}

Ga kijken bij De oer-Hollandse molen de salamander. Er is hier van alle te beleven tijdens de talrijke evenementen en activiteiten. Een belevenis voor jong en oud.

Bezoek de molen

Knooppunt voor de Romeinen

{alt_text}

Vlietland ontleent haar naam aan de rivier de Vliet, het tegenwoordige Rijn-Schiekanaal, dat het recreatiegebied aan de westzijde begrenst.
De Vliet werd rond 50 na Christus onder leiding van de Romeinse legeraanvoerder Corbulo...

De historie