Reeuwijkse Plassen

De Reeuwijkse Plassen kent twee gezichten: die van de gezellige drukte in de polders en die van de rust op het water. Ontdek en koester deze plassen met zijn authentieke Hollandse polderland in een prachtige vaar- en natuurgebied.

Welkom op de Reeuwijkse Plassen

De Reeuwijkse Plassen bestaan uit dertien kleinere plassen tussen Reeuwijk en Gouda. De plassen hebben allemaal een rechthoekige vorm, waarin de vroegere verkaveling van de veengronden uit de tijd van de ‘Grote Ontginning’ duidelijk herkenbaar is. Rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! Op ’s-Gravenbroek, Elfhoven, Vrijhoef, Kalverbroek, Roggebroek, Nieuwenbroek, Groot en- Klein Vogelenzang en Gravenkoop zijn motorvaartuigen toegestaan. Op 's-Gravenbroek en Elfhoeven wordt veel gezeild. De plassen Broekvelden en Vettenbroek zijn speciaal ingericht voor windsurfers. De overige plassen zijn verboden voor sloepen en motorboten. Voor varen op de Reeuwijkse Plassen is altijd een vaarontheffing nodig. Er zijn twee toegestane aanlegplaatsen voor recreatie aan het water, op Elfhoeven en Roggebroek. Ga je de Breevaart op richting Reeuwijkse Hout ligt aan de Verlengde Breevaart het vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen. Hier beleef je een onvergetelijke vakantie in het Groene Hart. Welkom op de Reeuwijkse Plassen.

Plaatsen in het achterland;

Reeuwijk, Gouda, Bodegraven.

Fort Wierickerschans

{alt_text}

In 1673 is uit pure noodzaak verdedigingswerk Fort Wierickerschans gebouwd om hiermee een herhaling van het rampjaar 1672 te voorkomen...

De historie

Kanoroute van Johan

{alt_text}

Johan is fanatiek kajaker. Hij laat je graag de mooiste plekjes zien en stippelde twee routes voor je uit rondom de Reeuwijkse plassen. Ga je mee?

Download route

Vlieg met ons mee

{alt_text}

De Reeuwijkse plassen vanuit de lucht. Vlieg met ons mee en ontdek het gebied voor de verandering eens vanuit de lucht.

TOP Reeuwijkse hout

{alt_text}

Lekker ontspannen of juist actief bezig zijn. In en rond Boskoop, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Gouda is het heerlijk fietsen en wandelen. Onderweg komt u terrasjes, sportieve activiteiten en veel cultuurhistorie tegen. Vanaf deze TOP kunt u verschillende routes volgen.

Meer informatie