Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen zijn in het bijzonder geschikt voor de watersport: zeilen, roeien, kanoën, waterskiën en ook is (beperkt) snel varen mogelijk. Lekker dobberen op de Wastobbe, zwemmen en je ogen uitkijken in de Kalverstraat.

Welkom op de Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen. De plassen van noord naar zuid, zijn de Eerste tot en met de Vijfde Plas, waar de Vijfde Plas het domein is van zwemmers en surfers. De Vuntusplas, Breukeleveense of Stille Plas en het Wijde Blik maken dit vaargebied compleet. De plassen zijn ontstaan uit veenwinning in de 17e en 18e eeuw. Er zijn een vijftal openbare recreatie-eilanden en ook aanlegplaatsen die gemarkeerd worden door een paal met gele kop. Er mag maximaal drie dagen afgemeerd worden. Bij De Strook, de Wastobbe en de eilanden Meent en Marcus Pos kun je veilig zwemmen. Via de Vecht, met zijn prachtige landhuizen, vaar je door sluis ’t Hemeltje over het Hilversums Kanaal (afslag naar het Wijde Blijk) naar de Raaisluis. Vervolgens vaar je over de Oostelijke Drecht naar de Wastobbe. Vaar je de Vecht af richting Breukelen dan kun je via de Mijndesesluis, de Weersluis of de Kraaienestersluis de plas op.

De Kalverstraat is een begrip in Loosdrecht; een oogstrelende vaarweg met eilandjes met mooie huizen en bloeiende hortensia’s. De horeca, in de dorpen aan het water, bieden voor elk wat wils. Overnachten in een hotel of B&B is zeker aan te raden in deze pittoreske omgeving. Welkom op de Loosdrechtse Plassen.

Plaatsen in het achterland;

Loosdrecht, Tienhoven, Breukelen, Kortenhoef, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Vreeland.

Bezoek hier de website van de Loosdrechtse Plassen

{alt_text}

HET ULTIEME VAKANTIEGEVOEL LIGT BINNEN HANBEREIK

Laat je meevoeren over het sprankelende water, dwaal door de bossen en duik in de fascinerende geschiedenis van de Gouden Eeuw. Het Loosdrechts Plassengebied heeft alles in huis voor een fantastische tijd met familie of vrienden. Laat de stad achter je en ontsnap naar een bijzondere plek waar optimaal genoten kan worden van natuur, cultuur en water. 

HET AVONTUUR WACHT OP JE

Ontdek het geocachen

{alt_text}

Kom geocachen in de rijke oase van de Randstad.

Ga er op uit en maak van je wandeling, fiets- of vaartocht een ware ontdekkingsreis. In de regio Gooi & Vecht zijn meer dan  500 schatten verstopt en jij kunt ze vinden! Ontdek spelenderwijs de meest bijzondere plekken van deze pr achtige regio. Wat te  denken van talrijke historische landgoederen, kastelen en forten? Maar ook de geweldige natuur met ruige bossen, uitgestrekte heidevelden en verstilde plassengebieden liggen op je te wachten.

Kom geocachen!

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

{alt_text}

Ontdek de Gooi en Vechtstreek

Kom naar het bezoekerscentrum in ’s-Graveland, toegangspoort van de Gooi en Vechtstreek. Hier brengen beeld en geluid de veelzijdige regio tot leven! Ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. Kinderen beleven er het avontuur van hun leven met heel veel leuke activiteiten, speurtochten, verjaardagsfeestjes en meer.

Altijd iets te doen

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

{alt_text}

Verken vanaf het water de prachtige oevers van de Vuntus, een van Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze kanoroute zie je een zeer afwisselend landschap met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen, polders en wegen.

Download route