Kagerplassen

De Kagerplassen zijn een belevenis op zich. Het landschap met prachtige luchten is net een schilderij. Voor watersporters een unieke beleving. Op de Kagerplassen is voldoende ruimte voor zeilers, surfers, suppers, waterskiërs en motorboten.

Welkom op de de Kagerplassen

Het netwerk van kleine rietsloten, vaarten, eilanden en polders maakt dit watersport- en natuurgebied uniek in zijn soort. Elk eiland heeft zijn eigen molen om het droog te malen. De Kagerplassen liggen samen met het Braassemermeer namelijk in het gebied met de meeste molens van Nederland. Sommige dorpjes stammen zelfs nog uit de Romeinse tijd, herkenbaar aan de nog aanwezige forten. Varen door dit gebied is als varen door een schilderij van een oude meester. Dit land verbindt de oude akkerbouwpolders, de Bollenstreek en de historische stad Leiden. Aanleggend bij kneuterige Hollandse cafés, restaurants en B&B’s laat je mijmerend terugdenken aan het Hollandse verleden. Bijzonder is ook Kaageiland, het veerpontje heeft nog echte charme en brengt je over naar een wereld op zich. Met jachtbouwer Royal van Lent (Feadship), maar ook de fraai gerestaureerde pittoreske bebouwing, karakteriseert het eiland zich door het sterke contrast tussen de vele landschappen in dit gebied. De Kagerplassen zijn een ‘must’ voor de watersporter. Of je nu van zeilen, surfen, suppen of waterskiën houdt, vaart in een sloep of fietst, er is genoeg ruimte voor iedereen. Welkom op de Kagerplassen.

 

Plaatsen in het achterland;

Kaag, Buitenkaag, Huigsloot, Warmond, Sassenheim, Zevenhuizen, Oud-Ade, Leiden

Bezoek hier de website van de Kagerplassen

Rondje Kagerplassen

{alt_text}

Voor de jaarlijkse zeilwedstrijden op de Kagerplassen om de Zoetwaterbokaal van de Katwijkse Watersportvereniging Skuytevaert hadden zich twintig teams aangemeld...

Aan wal op Kaageiland, laarzen aan en...

{alt_text}

Leg aan bij de passantenstijgers aan de ringvaartzijde van Kaageiland en loop over de Julianalaan naar Bezinningscentrum de Stal. Hier start het gratis te bewandelen Laarzenpad. Het pad met bewegwijzering loopt dwars door het poldergebied op Kaageiland. Het dragen van laarzen daarbij is, zoals de naam al verraadt, geen overbodige luxe.

Het laarzenpad