Loosdrechtse plassen

Bekend als druk watersportgebied, maar de Loosdrechtse Plassen bieden ook rust en stilte. In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels. Een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden. De Loosdrechtse Plassen zijn misschien wel de bekendste Vechtplassen. Geliefd bij watersporters en in de zomer kan het er behoorlijk druk zijn. Maar dit plassengebied heeft ook een ander gezicht. In de rustige delen zoals de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels. Loosdrechtse Plassen is een verzamelnaam voor alle plassen rondom Loosdrecht, zoals Wijde Blik, Vuntus, Loenderveense Plas en Breukeleveense Plas.

Ontdek het geocachen

{alt_text}

Kom geocachen in de rijke oase van de Randstad.

Ga er op uit en maak van je wandeling, fiets- of vaartocht een ware ontdekkingsreis. In de regio Gooi & Vecht zijn meer dan  500 schatten verstopt en jij kunt ze vinden! Ontdek spelenderwijs de meest bijzondere plekken van deze pr achtige regio. Wat te  denken van talrijke historische landgoederen, kastelen en forten? Maar ook de geweldige natuur met ruige bossen, uitgestrekte heidevelden en verstilde plassengebieden liggen op je te wachten.

Kom geocachen!

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

{alt_text}

Ontdek de Gooi en Vechtstreek

Kom naar het bezoekerscentrum in ’s-Graveland, toegangspoort van de Gooi en Vechtstreek. Hier brengen beeld en geluid de veelzijdige regio tot leven! Ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht. Kinderen beleven er het avontuur van hun leven met heel veel leuke activiteiten, speurtochten, verjaardagsfeestjes en meer.

Altijd iets te doen

Kanoroute Vuntus - Loosdrechtse Plassen

{alt_text}

Verken vanaf het water de prachtige oevers van de Vuntus, een van Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze kanoroute zie je een zeer afwisselend landschap met een wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbossen, polders en wegen.

Download route