Westeinderplassen

De Westeinderplas  herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. Als bezoeker waan je je hier in de tuinbouw van weleer als je via de Bovenlanden een bezoek brengt aan de Historische Tuin. Op enkele minuten afstand van de oevers van de Westeinderplas bezoek je de grootste bloemenveiling van de wereld.  Via de sloten, langs de teeltakkers bereikt u de Dorpshaven in Aalsmeer waar u aanlegt voor de gezellige winkelstraat of een van de grotere supermarkten op loopafstand. Ook biedt Aalsmeer meerdere kleine en grote horeca- en culturele gelegenheden. Het Crown Theater maar ook de bioscoop, bieden een enerverend programma aan een ieder die op zoek is  naar een avondje uit met allure. Veel evenementen vinden plaats op het water waardoor u zich als bootbezitter echt één voelt met evenementen als : Plaspop - watertheater, Vuur en licht, een waanzinnig mooi vuurwerk voorafgegaan door de verlichte botenshow en de Pramenrace, een gezellig spektakel met oude tuinderspramen.  Het grootste wateroppervlak van de Hollandse Plassen maken  deze plas tot een geliefde trekpleister voor recreanten met kleine en grote vaartuigen. De vele Jachthavens bieden alle faciliteiten die een meerdaags verblijf op en om de plas mogelijk maken. De Westeinderplas bloeit en bruist!

Kijk en ervaar!

{alt_text}

Een korte documentaire over de westeinderplassen. Door Maarten Jongkind.

Bekijk de historische tuin

{alt_text}

Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer

De Historische Tuin voert u terug in de tijd en brengt op 13000 m² de rijke Aalsmeerse geschiedenis in beeld vanaf circa 1700 tot 1940. In de drukke Randstad vormt de Historische Tuin een oase van rust!  Langs het 450 meter lange tuinpad vindt de bezoeker een uitgebreide collectie geurende en soms jeugdsentiment oproepende planten en bloemen.

Klik voor de website

Ontdek het geheim van de Westeinderplassen!

{alt_text}

"ZO LEUK, HET DAK GAAT ER AF!"

De Westeinder Rondvaart is meer dan een rondvaart: het is een ontdekkingstocht! Er gaat een wereld voor u open! Wij presenteren u een historisch én boeiend verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Aalsmeer en zijn plassen. Tijdens de rondvaart ontstaat een beeld over het ontstaan van deze regio. Onze vaste vaartijden zijn: van maandag tot en met zondag om 13:30 en 15:00 uur. Afwijkende tijden op afspraak. U bent van harte welkom!

Meer informatie