Vlietland

Vlietland is een veelzijdig en omvangrijk watersport-, recreatie- en natuurgebied met een rijke historie. De meren van Vlietland liggen aan de rand van het Groene Hart en vlakbij Leiden, Den Haag en Zoetermeer. Vlietland ligt in het hart van een netwerk van waterwegen die toegang bieden naar de andere Hollandse Plassen. Het gebied ligt vlakbij de kust en heeft zowel landelijke als stedelijke kwaliteiten. Naast het ruime culturele aanbod in de buurt van Vlietland zoals musea, kastelen, molens en andere historische gebouwen, biedt Vlietland veel voorzieningen voor actieve en passieve recreatie en een afwisselend programma van sport- en spelactiviteiten op en om het water. Op het gebied van watersport kan men alles beoefenen en daarvoor benodigdheden huren. Verder heeft Vlietland onder meer een groot klimpark, een aquapark, havens, meerdere horecavoorzieningen, grote stranden, een camping, ruime gratis parkeergelegenheid en een groot padenstelsel voor fi etsers, wandelaars en ruiters. Dit alles maakt van Vlietland een recreatiegebied dat bol staat van uitdaging en activiteit!

Molen de salamander

{alt_text}

Ga kijken bij De oer-Hollandse molen de salamander. Er is hier van alle te beleven tijdens de talrijke evenementen en activiteiten. Een belevenis voor jong en oud.

Bezoek de molen

Knooppunt voor de Romeinen

{alt_text}

Vlietland ontleent haar naam aan de rivier de Vliet, het tegenwoordige Rijn-Schiekanaal, dat het recreatiegebied aan de westzijde begrenst.
De Vliet werd rond 50 na Christus onder leiding van de Romeinse legeraanvoerder Corbulo...

De historie