Vinkeveense plassen

De turfwinning geven de Vinkeveense Plassen haar karakteristieke waaiervormige indeling van de vele sloten en legakkers, die overlopen in haar plassen. De structuur maakt dat je in dit gebied een prachtige ontdekkingsreis kunt maken. Op en rondom de Vinkeveense Plassen vind je een schat aan natuurvariëteiten. Het veenwijdelandschap dat overloopt in de recreatie eilanden aan de zandwinningsplas, maken het gebied verrassend afwisselend. De Vinkeveense Plassen bieden ruime verblijfsfaciliteiten en ook sportieve activiteiten die samen met het schoonste water van de Hollandse Plassen een enkel- of meerdaags verblijf met de boot zeer aantrekkelijk maken. Het schone water maakt van de Vinkeveense Plassen een geliefde plek voor duiksporters. Lekker bezig zijn met de familie met voor ieder wat wils. Dat zijn de Vinkeveense Plassen.

de Vinkeveense Plassen in 1972

{alt_text}

Een impressie van de Vinkeveense Plassen tijdens een boottocht omstreeks 1972. Door Paulien Berkelaar.

TOP Winkelpolder

{alt_text}

Vanaf deze TOP zijn meerder fiets en wandelroutes te volgen. Bekijk de doorkijkjes en weidse uitzichten over de Vinkeveense Plassen en natuurreservaat Botshol.

Bekijk de TOP

Vinkeveense Plassenroute (fietsroute)

{alt_text}

Pak de fiets!

Het water is ook zeker goed te bewonderen vanaf het vaste land. Pak de fiets en volg de nummers van het fietsknooppunten netwerk. Door middel van deze route komt u op de mooiste plekjes rondom de vinkeveense plassen.

Klik voor de route